Als ouders hebben jullie waarschijnlijk een drukke agenda met kinderen, klusjes en carrière. Toch is het belangrijk om tijd voor elkaar te maken om de relatie te versterken. Uit onderzoek is gebleken dat stellen die gezellige dingen doen samen meer tevreden zijn in hun relatie. Hieronder vind je een aantal ideeën waarmee jullie leuke dingen samen kunnen doen om jullie relatie te versterken.

Ga eens op date night uit. Reserveer een tafel bij jullie favoriete restaurant, of ga naar de bioscoop en geniet van een avond samen. Je kunt ook op zoek gaan naar een leuke activiteit in de buurt, zoals een schilderworkshop, een escape room of een avontuurlijke sport. Of wat dacht je van samen iets nieuws ontdekken bij de aankomende festivals?

Een andere manier om samen meer tijd door te brengen, is door echt tijd voor elkaar te maken. Zet de telefoon uit en plan regelmatig avondjes thuis om kaartspelletjes of bordspellen te spelen. Je kunt ook samen koken of bakken, of je favoriete series kijken. Of wat dacht je van samen luisteren naar interessante podcasts?

Als laatste kun je samen nieuwe hobby’s gaan ontdekken. Neem bijvoorbeeld eens lessen in yoga, salsa of schilderen, of ga fietsen of wandelen in het bos. Je kunt ook hobby’s die je als kind had leuk vinden (zoals vliegeren maken) weer oppakken en samenhangend met elkaar ontdekken.

Het is belangrijk om tijd voor elkaar te maken om jullie relatie te versterken. Probeer af en toe wat leuks en avontuurlijks samen te doen, of maak tijd voor elkaar thuis om intiemere gesprekken te voeren en herinneringen op te halen. Zo houd je de liefde levend!

Wat zijn de beste manieren voor stellen om het vuur in hun relatie levend te houden?

Het is belangrijk om tijd te maken voor elkaar om het vuur in je relatie levend te houden. Probeer daarom af en toe iets spontaans samen te doen, zoals opdate night uitgaan of een activiteit in de buurt proberen. Je kunt ook tijd voor elkaar maken door samen kaartspelletjes of bordspellen te spelen, koken of bakken, series te kijken of interessante podcasts te luisteren.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat jullie relatie levend blijft, is door samen nieuwe hobby’s te ontdekken. Probeer bijvoorbeeld eens yoga, salsa of schilderen. Of ga fietsen of wandelen in het bos en ontdek iets nieuws samen. Je kunt ook oude hobby’s die je als kind hebt gehad weer oppakken en samenhangend ontdekken.

Tot slot kan het helpen om regelmatig gesprekken met elkaar te voeren zonder afleiding van telefoons of tv-schermen. Neem bijvoorbeeld wat avondjes per week om over je leven, liefde en toekomstplannen te praten. Dit helpt je om je verbondenheid met elkaar te vergroten en je relatie levendig te houden.

Leuke dingen doen als stel