Buckingham Palace is het officiële paleis van de Britse koninklijke familie en het is al meer dan twee eeuwen een belangrijk symbool van het Verenigd Koninkrijk. Maar wanneer werd Buckingham Palace voor het eerst geopend als publieke locatie?

Het antwoord is dat Buckingham Palace voor het eerst geopend werd als publieke locatie in 1993. Het paleis was al meer dan tweehonderd jaar bekend als de residentie van de Britse koninklijke familie, maar het werd pas in 1993 opengesteld voor publieke toegang. Tot die tijd was het paleis alleen toegankelijk voor leden van de koninklijke familie, diplomaten, personeel en speciale gasten.

Vanaf 1993 staat Buckingham Palace open voor publieke rondleidingen. Deze populaire toeristische attractie biedt bezoekers de unieke kans om een ​​glimp op te vangen van de pracht en praal van de koninklijke residentie, met een privécollectie die dateert uit de 18e eeuw. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan tentoongestelde objecten, waaronder meubels, kunstwerken, linnengoed, sieraden en verschillende bijzondere aandenkens die door leden van de koninklijke familie zijn gebruikt.

Voor ouders is een bezoek aan Buckingham Palace een leuke manier om hun kinderen meer te leren over de Britse monarchie. Het is ook een geweldige gelegenheid om erachter te komen wat er allemaal te zien is in het paleis en welke bijzondere stukken er te zien zijn. Een bezoek aan Buckingham Palace is daarom perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke culturele ervaring in Londen.

Wat is de oppervlakte van buckingham palace?

Buckingham Palace heeft een oppervlakte van 830.000 m2, waaronder 19 hectare aan tuinen. De buitenkant van het paleis is omgeven door een uitgestrekte tuin met een vijver, bloemperken, gazons en een scala aan bomen en struiken. De tuin biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige bloemen en planten, terwijl ze kunnen genieten van het centrale plein waar zij zich kunnen ontspannen in de zon of onder de schaduw van de bomen.

De kinderen zullen versteld staan ​​van de grootte van Buckingham Palace. Er is meer dan genoeg ruimte om te rennen en te spelen, met speeltoestellen, picknickplaatsen en andere interessante plekken om te verkennen. Ouders kunnen ook genieten van wat tijd buiten door te wandelen in de tuinen of eenvoudigweg te relaxen in de schaduw van de bomen.

Bovendien wordt Buckingham Palace regelmatig gebruikt door leden van de koninklijke familie voor verschillende ceremoniën en gelegenheden. Kinderen kunnen dus ook hun heldhaftige personages ontmoeten tijdens hun bezoek aan het paleis.

Gezinnen die naar Londen reizen, zullen veel plezier beleven aan een bezoek aan Buckingham Palace. Het is echt een unieke ervaring om eersteklas architectuur en prachtige tuinen te bewonderen in combinatie met het leren over de Britse monarchie.

Hoe oud is buckingham palace?

Buckingham Palace is ongeveer 250 jaar oud. De oorspronkelijke structuur dateert uit 1703 en werd gebouwd door de architect John Nash. Deze versie van het paleis was relatief eenvoudig en was een paleis van vier verdiepingen. In de loop van de jaren is het paleis meerdere keren uitgebreid en verbouwd. Veel van de toevoegingen die we vandaag aan het paleis zien, werden toegevoegd tijdens de 19e eeuw door verschillende arhitecten, waaronder Edward Blore en John Nash.

Voor ouders biedt Buckingham Palace een unieke kans om de geschiedenis van de Britse monarchie te ontdekken met hun kinderen. Het paleis is prachtig gerestaureerd en biedt een fascinerende blik op hoe levensstijlen in het verleden werden geleefd. Ouders kunnen er zeker van zijn dat hun kinderen zullen genieten van het leren over koninklijke tradities en gewoontes, terwijl ze tegelijkertijd genieten van het mooie uitzicht dat het paleis biedt.

Bovendien bieden veel tourbedrijven rondleidingen aan door Buckingham Palace om ervoor te zorgen dat bezoekers alle verborgen schatten kunnen ontdekken die het paleis te bieden heeft. Zo kunnen ouders hun kinderen meer vertellen over de koninklijke familie en hun tradities, terwijl ze genieten van hun bezoek aan dit prachtige historische gebouw.

Welke koningen en koninginnen hebben in buckingham palace gewoond?

Koningin Victoria was de eerste koningin die in Buckingham Palace woonde. Ze verhuisde naar het paleis in 1837, waar ze een koninklijke suite hadden ingericht voor haar. Tijdens haar bewind veranderde Buckingham Palace in een belangrijke residentie van de Britse koninklijke familie. Koning Edward VII, de zoon van Victoria, was de volgende koning die in het paleis woonde. Hij bezocht het paleis geregeld en maakte er vele veranderingen aan, waaronder het toevoegen van elektrisch licht en een telefoon.

Koning George V, de zoon van Edward VII, was de volgende koning die in Buckingham Palace woonde. Hij liet veel verbouwingen aanrichten om het paleis te moderniseren. Tijdens zijn bewind werden er ook veel openbare evenementen gehouden in het paleis, waaronder een tentoonstelling in 1924 om de Britse geschiedenis te vieren.

Koningin Elizabeth II is de huidige bewoner van Buckingham Palace. Na haar troonsbestijging in 1952 begon ze meteen met het moderniseren en renoveren van het paleis. Ze liet onder andere twee vleugels toevoegen aan het paleis en liet verschillende delen van het gebouw renoveren. De huidige versie van Buckingham Palace is een combinatie van Victoriaanse stijl met moderne faciliteiten.

Wie wonen er in buckingham palace

Koningin Elizabeth II is de huidige bewoner van Buckingham Palace. Andere leden van de Britse koninklijke familie wonen ook in het paleis. Prins Charles, de zoon van de koningin, woont er met zijn vrouw Camilla, Hertogin van Cornwall. Ook prins William en zijn vrouw Catherine, Hertog en Hertogin van Cambridge, wonen in het paleis. Prins Andrew, de broer van Elizabeth II, woont ook in Buckingham Palace.

Andere leden van de koninklijke familie maken ook gebruik van het paleis als hun thuisbasis. Prins Harry en Meghan Markle, Hertog en Hertogin van Sussex, hebben een appartement in het paleis. Ook Prins Edward, de jongste zoon van Elizabeth II, en zijn vrouw Sophie, Hertogin van Edinburgh, wonen er.

Buckingham Palace is ook een populaire plek voor bezoekers uit alle lagen van de bevolking. Elke jaar openen de koninklijke tuinen hun deuren voor publiek tijdens de maanden juli en augustus. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door het paleis en prachtige tuinen. Er worden ook verschillende evenementen georganiseerd in het paleis zoals bals, concerten en andere feestelijke gelegenheden.

Is de buitencourts van buckingham palace openbaar toegankelijk?

Ja, de buitencourts van Buckingham Palace zijn openbaar toegankelijk. Elk jaar in de maanden juli en augustus openen de koninklijke tuinen hun deuren voor publiek. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door het paleis en prachtige tuinen. Er worden ook veel evenementen georganiseerd in het paleis, waaronder bals, concerten en andere feestelijke gelegenheden.

Het bezoeken van Buckingham Palace is een leuke manier om meer te weten te komen over het paleis en het Britse koningshuis. Kinderen zullen versteld staan van de prachtige tuinen en de beroemde architectuur. Ouders zullen zeker genieten van de prachtige omgeving.

Er zijn ook veel educatieve activiteiten die bezoekers kunnen doen, zoals een gids-geleide tour, een tentoonstelling bezoeken of een fototentoonstelling bekijken. Er zijn ook speciale educatieve tours voor kinderen die meer willen weten over de geschiedenis van het paleis en de Britse monarchie.

Bezoekers kunnen ook genieten van verschillende activiteiten die georganiseerd worden door het paleis, zoals muziekoptredens, festivals en andere speciale evenementen. Met al deze verschillende activiteiten is er voor iedere leeftijd wat te beleven in Buckingham Palace.