In de afgelopen jaren hebben veel mensen al geïnvesteerd in de populaire bitcoin, maar toch zijn er ook nog veel mensen die twijfelen. En dat is niet voor niets. Een grote investering is immers altijd een beetje beangstigend, en brengt natuurlijk een financieel risico met zich mee. Het is daarom zeer belangrijk om je goed te laten informeren voordat je overgaat tot een daadwerkelijke investering. Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel drie belangrijke redenen om te investeren in bitcoins. Let er wel op dat je alleen investeert met geld dat je kunt missen. Zo zorg je ervoor dat je het risico zo laag mogelijk houdt, en blijft de investering vooral leuk én spannend.

De regelgeving

Bitcoin kopen is online geen probleem, maar bitcoins uitgeven was altijd een beetje lastiger. Bitcoin wordt namelijk nog lang niet overal geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Dit is onder andere te danken aan het feit dat de regelgeving omtrent bitcoins nog altijd een beetje vaag is. Veel winkels, evenementen en uitgaansgelegenheden wilden geen onnodige risico's lopen door hun klanten te laten betalen met bitcoins. Gelukkig is er een nieuwe regelgeving op komst en op het moment dat deze nieuwe regelgeving een feit wordt, zal de bitcoin een officieel en wettig betaalmiddel worden. Dat betekent dat je op veel meer plekken met deze cryptomunt zult kunnen betalen. Dit zal de bitcoin enorm in waarde doen stijgen.

Het maximale aantal bitcoins

In tegenstelling tot andere betaalmiddelen heeft de bitcoin een maximaal aantal munten. Het maximale aantal bitcoins ligt namelijk op 21 miljoen, en momenteel zijn er al bijna 17.5 miljoen bitcoins in omloop. Dit betekent dat het maximum aantal bitcoins bijna is bereikt. Wil je bitcoins kopen? Dan is het slim om niet te lang meer te wachten. Wanneer de 21 miljoen wordt bereikt, kun je namelijk alleen nog maar bitcoins kopen van andere investeerders. Je begrijpt vast wel dat de prijs dan behoorlijk omhoog zal schieten.

Veilige inkoop en verkoop

Laten we eerlijk zijn: we horen ook weleens vervelende verhalen over cryptocurrencies en online investeringen. Deze verhalen kunnen je doen twijfelen, of zelfs doen afzien van een investering. Toch is het belangrijk om zelf goed onderzoek te doen, en vooral je eigen ervaringen te laten spreken. De bitcoin-blockchain beschikt over een zeer veilig systeem waarop je de munt kunt kopen en verkopen. Geloof dus niet zomaar alles wat je hoort, maar doe vooral je eigen onderzoek. Twijfel je nog over een eventuele investering, en wil je meer informatie van een betrouwbare bron? Bekijk dan de websites van professionele bitcoin verkooppunten zoals bijvoorbeeld Satos.